Waarvoor dient een adviesraad in Grobbendonk

Op 15 december 2010

Dinsdag 14 december 2010 stond op de agenda van de gemeenteraad, als item 7, de aanpassing van de statuten van Toerisme Grobbendonk vzw op de agenda. Dit item stond vermeld onder de rubriek Cultuur.

Als lezer van de agenda van de gemeenteraad en de bijhorende toelichting, waarin nu eens over de statuten van de  "vzw Toerisme Grobbendonk" en dan weer over statuten van het samenwerkingsverband Nijlen-Grobbendonk "Briljante Kempen vzw" wordt gesproken, blijf ik op mijn honger zitten wat de aangepaste statuten zelf betreft.

De voorgestelde ontwerpstatuten zijn mij niet bekend. Ze zijn immers niet voorgelegd aan de  bevoegde culturele adviesraad waarvan ik lid ben. Daarover werd trouwens door een oppositielid in de gemeenteraad een vraag gesteld maar werd als onbelangrijk weggemompeld door de voorzitter van de raad. Ook de schepen van cultuur zweeg.

Toch werd het besluit van item 7 door de gemeenteraad unaniem goedgekeurd.

Ik blijf met mijn vragen zitten:
Blijft de vzw Toerisme Grobbendonk als dusdanig bestaan? Zijn die statuten dan wel ok?
Verandert de vzw Toerisme Grobbendonk van naam? Is de nieuwe naam dan Briljant Kempen vzw?

In de toelichting staat ook een punt vermeld met betrekking tot een discussie die mogelijk is over de overeenstemming met de vzw-wetgeving. Daarover is er geen woord gezegd of geen vraag gesteld. Toch is het besluit goedgekeurd.

Dit gehele gebeuren is zeker op te volgen. Temeer om te weten wat het gewicht van de gemeente nog is in deze constructie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is