Trots van onze gemeente: de G-voetbalploeg van KFC Grobbendonk

Op 14 juli 2015, over deze onderwerpen: Vrije Tijd

Voetbal is samen met wielrennen een nationale sport in Vlaanderen. Maar niet iedereen is in staat om te spelen bij een reguliere ploeg. Daarom ondersteun ik als schepen van Sport het initiatief van KFC Grobbendonk om te starten met een G-voetbalploeg.

G-sport is er voor alle kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Een heel deel onder hen volgt het voetbal van nabij, maar moet nog al te vaak volgen vanaf de zijlijn. Maar zij willen natuurlijk vooral zelf voetballen! Voor hen biedt het G-voetbal vaak de ideale uitweg. Met de ‘G’ van gelijkwaardig, goesting, gemist, gescoord, gewonnen en (zeker) genieten, biedt G-voetbal deze personen een unieke kans om, ieder op zijn niveau, te voetballen binnen een reguliere sportclub.

ZIE IK JE IN AUGUSTUS?

KFC Grobbendonk heeft sinds het seizoen 2014-2015 een G-voetbalploeg. Tijdens het voetbalseizoen wordt er iedere week getraind tussen 18.30 uur en 19.30 uur. Tussendoor worden matchen gespeeld tegen gelijkwaardige tegenstanders. Het voorbije seizoen werden deze meestal winnend afgesloten.

Ken je iemand met een beperking die gek is van voetbal, contacteer dan de Sportdienst op 014 51 02 41. Meer informatie vind je via deze link.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is