Laat je archeologische vondsten onderzoeken ​tijdens tentoonstelling Stapvoets door ons verleden

Op 4 juli 2016, over deze onderwerpen: Vrije Tijd

Steentijd, metaaltijden, Romeinse tijd en middeleeuwen. Je kent ze uit de les geschiedenis en van films en boeken. Het lijkt ver weg, maar de souvenirs van onze eigen voorouders liggen soms letterlijk onder onze neus. ​Van prehistorische jager-verzamelaar tot middeleeuwse boer, van Zandhoven tot Heist-op-den-Berg en van Lier tot Olen … wandel mee door de tijd. Mercurius brengt met beeld en archeologische vondsten ons rijke verleden weer tot leven. ​Al meer dan 100 bezoekers kwamen een kijkje nemen naar de tentoonstelling!

De archeologische tentoonstelling is te bezichtigen in de Sint-Lambertuskerk van Grobbendonk t.e.m. 21 oktober 2016, elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Andere dagen mogelijk op afspraak, ook voor groepen en scholen.​

In augustus heeft Mercurius iets nieuws in petto! Heb je archeologische vondsten en wil je er graag eens naar laten kijken door een specialist? Iemand die jou kan vertellen wat het is en uit welke periode het komt? Kom dan op zaterdag 6 augustus 2016 van 10.00-12.00 uur en van 13.00-15.30 uur naar de toondag op het 1ste verdiep van de bib in Grobbendonk (Astridplein) 

Naast een expert zal er ook een fotograaf aanwezig zijn die je vondst(en) kan fotograferen. Je krijgt ze via mail toegestuurd. Deelname is gratis. Een seintje vooraf mag, maar moet niet via: archeologiegrobbendonk [at] gmail.com.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is