Helft brug E313 gaat acht maanden toe

Op 26 februari 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Weggebruikers houden vanaf eind maart best rekening met extra verkeershinder op de E313, want dan start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de sloop van een brug van de E313 in Grobbendonk.

Het gaat om het spreekwoordelijke bultje in de E313 ongeveer halfweg tussen de vlakbij elkaar gelegen op- en afrittencomplexen Herentals-Industrie en Herentals-West. Daar op de grens van Herentals en Grobbendonk gaat de snelweg over de spoorlijn tussen Herentals en Lier heen.

Het deel van deze brugconstructie met de rijstroken richting Antwerpen is versleten en moet door een nieuw exemplaar vervangen worden. De sloop van de brug neemt in principe maar enkele dagen in beslag, maar de bouw van een nieuwe snelwegoverspanning duurt vervolgens nog ruim zeven maanden.

Dat betekent dat het verkeer van eind maart tot in november in de omgeving van de werfzone in beide richtingen over versmalde rijstroken moet passeren, op het wegvak in de richting van Limburg. Dat is een flessenhals waar het verkeer op drukkere momenten flink kan stokken.

Maar ook de treinreizigers ondervinden op bepaalde momenten hinder van de werkzaamheden. Want gedurende vier weekends verspreid over de hele werfperiode moet zelfs het spoorverkeer tussen Herentals en Lier onderbroken worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is