Goede communicatie

Op 7 januari 2011

We zullen het nooit weten of ons huis-aan-huisblad van november 2010 er voor iets tussen zat, maar we zijn de communicatiedienst van de gemeente dankbaar dat er in de Groboscoop van januari 2011 enige informatie over het nieuwe politiereglement is opgenomen. En men belooft meer in de volgende edities. Dat is dus een goed punt, net zoals enige tijd geleden een punt werd gescoord met het e-loket dat vooral de handelaars ten goede komt.

Minder goed vinden we dat een reglement over het gebruik van het gemeenschapscentrum De Volle Vaart nog altijd in de versie van 2007 op de website van de gemeente staat (06/01/2011) terwijl al op 20 januari 2009 een aangepast reglement door de gemeenteraad werd goedgekeurd.

Een naarstige zoeker, die zijn gading niet vindt via de zoekopdracht van de gemeentelijke website, kan de juiste versie van het reglement vinden via het verslag van de gemeenteraad in kwestie. Maar je moet dan wel weten dat het de raad van januari 2009 was.

Een van de beleidspartijen heeft al dankbaar van de nieuwe versie gebruik gemaakt voor het Sinterklaasfeest, waarbij de kinderen van Grobbendonk cadeautjes kregen. We zijn weer eens benieuwd wat de volwassenen in 2011 als cadeau zullen ontvangen.

Een gelijkaardige vaststelling kan gemaakt worden over het huishoudelijke reglement van de  cultuurraad. Na maanden discussie, een onterechte aanpassing door de gemeenteraad, intrekking van die aanpassing, is in de gemeenteraad van 12 oktober 2010 eindelijk de definitieve versie bekrachtigd. Op de gemeentelijke site stond in januari 2011 nog altijd de oude versie. 

Nog minder goed is het nog steeds niet ontvangen van de nieuwsbrief, hoewel jaren terug al ingeschreven werd om die elektronische brief te ontvangen. Herhaaldelijk heeft uw dienaar webmaster aangedrongen bij de communicatiedienst, echter zonder resultaat.

Updaten van gegevens en informatie is niet alleen bij veel verenigingen een moeilijk probleem. Ook bij de gemeentelijke diensten mogen ze er wat aan doen: volgens de website van gemeente zou uw webmaster deel uitmaken van het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum De Volle Vaart. Niets is minder waar. In 2009 is immers het ontslag ingediend bij de seniorenraad en automatisch dus ook als afgevaardigde van de seniorenraad in dat orgaan. Op 11 februari van dit  jaar (2011kreeg ik van de dienst vije tijd van de gemeente het bericht dat dit laatste zal rechtgezet worden. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is