Fietsen langs N13

Op 21 november 2010

Grobbendonk heeft het budget voor de onteigeningen van de gronden om een fietspad op de Liersesteenweg aan te leggen al een hele tijd ingeschreven in de begroting” dixit Schepen Taelman.

”Het Comité tot Aankoop, dat deze onteigeningen op federaal niveau regelt, boekt echter geen vooruitgang.”

”Personeelstekorten daar liggen aan de basis dat enkele projecten in onze provincie, waaronder het dossier van de Liersesteenweg, vertraging opliepen.”

De Schepen maakte zich zorgen over de timing van dit dossier. Blijkbaar hebben de inspanningen van een collega Schepen die zich op het dossier had gestort niet het beoogde resultaat. De start van de onteigeningen waren voor begin 2010 aangekondigd. “De onteigeningen op het grondgebied van de gemeente Grobbendonk zijn administratief voorbereid en Reynders erkende de personeelstekorten.”

De ex-minister van Financiën, je kent hem wel om zijn kwaliteiten, tevens bevoegd voor de federale aankoopcomités aanvaardt de samenwerking met de Vlaamse administratie die hen onder andere personeels- en administratieve ondersteuning kunnen verlenen.

Blijven aandringen op een spoedige realisatie van dit belangrijke fietspad op deze weg is een absolute noodzaak. De werken moeten zo vlug mogelijk starten,zegt iedereen en niet alleen de partij van de schepenen. De actiegroepen waren eerder overtuigd van de noodzaak van de paden.

En wat met de Herentalsesteenweg? Daarover heeft een Vlaamse parlementslid een vraag gesteld aan Minister Crevits. Met hetzelfde resultaat.

Is het dan niet even noodzakelijk dat een dergelijke bevoegdheid, het gaat toch over een materie waarbij gemeente en gewest betrokken zijn,definitief bij het Vlaamse Gewest thuishoort? De federale overheid komt immers zelf niet met geld over de brug, en als ze het toch doet is het uit een pot die voor minimaal 60% is opgebouwd met uw Vlaams Geld.

Ondertussen blijft wel het wrange gevoel als we vernemen dat de eigen beleidsmensen van de gemeente het dossier ettelijke jaren in de schuif hebben laten liggen.

En dan kunnen we wel de vraag stellen waarom buurgemeente Nijlen wel is kunnen starten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is