Camera’s zorgen voor minder criminaliteit in Grobbendonk

Op 13 juli 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeer, Politie en brandweer, Mobiliteit en openbare werken

De criminaliteitscijfers in Grobbendonk zijn spectaculair gedaald in de officiële criminaliteitsstatistieken van de federale politie. Sinds 2012 daalde de criminaliteit in onze gemeente met maar liefst 28%.

Tegen de trend in van de andere gemeenten van politiezone Neteland was er in 2015 ook een aanzienlijke daling van het aantal diefstallen in woningen in Grobbendonk met 19%. In 2015 werden er 59 diefstallen in woningen geregistreerd.

Dit is ongetwijfeld het gevolg van de ingebruikname van de ANPR-camera’s, die in 2015 op de N13 (gewestweg Herentals-Lier) werden geïnstalleerd en waardoor al enkele rondtrekkende daderbendes konden ontmanteld worden. Daarnaast heeft ook door de werking van de talrijke buurtinformatienetwerken (BIN’s) in onze gemeente bijgedragen aan deze positieve trend.

Extra aandacht

Nochtans is iedere woningdiefstal er één te veel. Met de steun van de N-VA Grobbendonk-Bouwel werd binnen de politiezone Neteland beslist om extra aandacht te besteden aan de bestrijding van de woningdiefstallen en extra waakzaam te zijn bij alle oproepen in dit verband.

Maar ook als bewoner en eigenaar kan je zelf meehelpen om je woning te beveiligen. Zo kan je met de diefstalpreventieadviseurs van de politiezone Neteland een afspraak maken voor een gratis huisbezoek en bijhorend anti-diefstal-advies. Je kan hiervoor terecht op telefoonnummer 014 22 42 00 of via het mailadres info [at] politieneteland.be.

Natuurlijk helpen alle kleine, dagdagelijkse zaken om de criminaliteit beperken. Zo is het zeer belangrijk om je woning goed af te sluiten wanneer je ze verlaat. De meeste woningdiefstallen worden immers overdag gepleegd.

Als burgemeester is de beperking van de criminaliteit in onze gemeente een prioritaire bekommernis. Laten we er dan ook samen werk van maken!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is