Af en toe pauzeren

Op 17 augustus 2013
Het is even geleden dat ik nog een blog maakte over mijn politieke activiteit voor de gemeente Grobbendonk. Dat kan je langs twee kanten bekijken: of je stelt dat ik te lui ben geweest om aan een blog te beginnen, of je stelt dat een pauze af en toe verhelderend kan werken. Ik ga voor het tweede. Bepaalde zaken met momenten aan de kant leggen, is soms niet slecht. Dat wil echter niet zeggen dat er niet gewerkt moet worden. Integendeel, we staan voor een aantal uitdagende jaren...

Goed plannen

De tijd begint stilaan te dringen om de meerjarenplanning 2014-2019 op orde te maken. Tijdens de afgelopen weken zaten we meermaals samen met de administratie om een aantal zaken te bekijken op financieel vlak. Wat kan er op het vlak van besparingen? Kan er beperkt iets gehaald worden uit belastingen, zonder te raken aan de personenbelasting en de onroerende voorheffing? Wat zijn de mogelijkheden naar investeringen toe?
Op al deze vragen geven wij als schepencollege komende week een bijna definitief antwoord. We hebben een aantal grenzen gesteld aan besparingen, kennen ondertussen de mogelijkheden voor een aantal gerichte belastingen en zijn er nagenoeg uit wat de prioriteiten gaan zijn de komende legislatuur. Als je weet wat je wil en gaat doen, loopt de uitvoering vaak vlot.
 
Creatief nadenken

Als schepen van onder andere sport, toerisme en communicatie moet je in tijden van besparingen vaak creatief zijn. Het komt er op aan om zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen zonder daarvoor tonnen geld te spenderen. Met de activiteit rond Vlaanderen Feest is dat alvast gelukt. Op het vlak van sport werk ik momenteel aan een loopwedstrijd, een weekend rond de wielersport en een soort 'Local Olympics' met atypische sporttakken.
Voor toerisme is het hard werken aan het creëren van een verhaal rond onze gemeente. Vanaf juni 2014 verdwijnt het diamantmuseum en moet er ook voor de toeristische dienst een andere lokatie komen. Slecht nieuws dus maar dit vormt een uitstekende kans om grondig na te denken over het toeristisch verhaal dat wij willen vertellen. U ziet: af en toe eens pauzeren, het kan wonderen doen. 
Vincent Van Genechten (schepen)
De vorige blog vindt u hier

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is